På så sätt säkerställer du att ditt laminat förblir vackert längst

Laminatgolv har blivit ett av de mest populära golven genom åren. Golven är naturligtvis också intressanta ur en prisvinkel.

Dessutom har du många alternativ för alla olika typer av laminat. Eftersom det nästan inte går att skilja från äkta trä är det logiskt att så många människor söker laminat. Sist men inte minst är golven också mycket lätta att underhålla. Om du tar hand om det på rätt sätt kan ditt golv hålla i många år framöver. Men hur underhåller du ett laminatgolv? Nedan ger vi dig fem tips som hjälper dig med det!

Tips 1: moppa med så lite vatten som möjligt
Rengöring är naturligtvis mycket viktigt om du vill hålla ditt laminatgolv vackert. Men kom ihåg att vatten är en av laminatets största fiender. För mycket vatten får det att tränga in i laminatet och sedan expandera det igen. Du kan föreställa dig att ditt golv kommer att skadas av detta och naturligtvis vill du inte det! Moppa därför med så lite vatten som möjligt. Dammsug bara, en fuktig trasa eller mopp över golvet så är du klar. Det är bäst att göra detta en gång varannan vecka. Extra tips: lämna aldrig vattendroppar på laminatet.

Tips 2: se till att sand stannar utanför
Repor är mindre benägna att förekomma på ett laminatgolv. Detta beror på att laminat är försett med ett hårt, skyddande plastskikt. Sandpartiklar på golvet kan ändå orsaka repor eftersom de faktiskt är små stenar. Problemet med laminat är att dessa repor inte kan repareras ordentligt. Det är naturligtvis mycket olyckligt om du bara har lagt hela ditt hjärta och själ i laminatet. Se därför till att du har en bra dörrmatta som håller en stor del av smutsen utanför ditt hus. Det är också viktigt att dammsugaren regelbundet körs över golvet.

Tips 3: Var försiktig när du flyttar möbler
Tunga möbler, stolar som du flyttar och plantera krukor kan repa golvet när du flyttar dem. Se därför till att de alla är försedda med filt. Du kan fylla alla ben och bottnar med filt för att lösa detta problem. Det är bättre för dina möbler och för ditt golv. Vinn-vinn. Se till att du byter ut dem i tid, annars kommer det inte längre att ha någon effekt.

Tips 4: använd inte “bara” ett rengöringsmedel för ditt golv
Under rengöringen nås en universalrengöringsmedel snabbt. Även om namnet antyder är detta rengöringsmedel inte bra för allt. Om du vill rengöra ditt laminatgolv, välj en laminatrengörare specifikt. Detta är speciellt tillverkat för materialet och kan användas med nästan alla fläckar. Du kan helt enkelt lämna universalrengöringsmedel, grön tvål eller aggressiva rengöringsmedel i skåpet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Book Community Culture Fashion Food

Varför är en glasvägg en tillgång för ditt kök?

Att använda ett glaskök är ett bra sätt att skapa stil i ditt kök. Dessutom har den också flera funktioner. Vad kan du göra med ett glaskök? Vi berättar gärna i den här artikeln! Köksvägg i glas ger mer utseende Du kan placera ett glaskök bakom spisar eller handfat. Det är ett speciellt element som […]

Read More
Book Community Culture Fashion Food

Renovera ett badrum? Du bör vara uppmärksam på detta

Har det gått år sedan du gjorde något åt ​​ditt badrum? Då finns det en chans att det är ganska föråldrat. Till exempel kan VVS ha haft sin dag och du kan ha fått nog av plattorna. Om så är fallet, överväga att bygga om ditt badrum. Inser du att det här är en ganska […]

Read More
Book Community Culture Fashion Food

Du skulle inte ha tänkt på dessa bostadstrender 2020

Nu när 2021 officiellt har börjat är det dags att komma igång med att byta hem. Årets hemtrender är lika kända och även om det naturligtvis inte är anledningen till att slumpmässigt anpassa designen på ditt vardagsrum eller hemmakontor, kan en förändring av miljön ha en god inverkan på ditt allmänna tillstånd. Nu när vi […]

Read More